Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
18.09.2007
Premier Janez Janša na prizorišču današnjega hudega neurja v Železnikih

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki naj bi po prvotnem načrtu obiska vlade na Gorenjskem danes v podjetju Domel odprl novo proizvodno halo, si je v Železnikih ogledal posledice hudega neurja, ki se je nekaj ur pred tem razdivjalo v tem delu Slovenije.

 

Premier Janez Janša je ob tej priložnosti izrazil obžalovanje, da se obisk pričenja drugače kot je bilo predvideno. »Posebej sem se veselil obiska v Domelu in otvoritve nove proizvodnje ter predstavitve programa gorivnih celic in vodikovih tehnologij,« je dejal.

 

»Na poti v Železnike smo videli, da je bila ujma res huda. Po prvih podatkih je v zelo kratkem času padlo od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, kar je povzročilo tudi to razdejanje, kateremu smo priče v Železnikih in okolici.« Izrazil je upanje, da neurje ni terjalo človeških življenj. »Vse ostalo se bo dalo popraviti. Strnili bomo sile in naredili vse, kar je v naši moči,« je zagotovil premier.

 

Predsednik vlade Janez Janše  je o nastali škodi v podjetju Domel že govoril z direktorico podjetja dr. Jožico Rejec. Ogledal si je tudi prve ukrepe za sanacijo nastale škode. »Najprej je potrebno oceniti škodo in videti kaj od tega je možno povrniti preko zavarovalnic, za ostalo škodo pa bo Vlada RS storila vse, kar je v njeni moč. To ne velja zgolj za omenjeno podjetje ampak za vse, ki so bili prizadeti v neurju.«

 

Ob tem je še zagotovil, da bo prvemu pregledu nastale škode in ukrepom za njeno sanacijo namenjena tudi prva točka dnevnega reda jutrišnjega delovnega posveta Vlade RS v Kranjski gori.

Nazaj na seznam
|
Na vrh