Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.09.2007
Vlada RS na izredni seji o posledicah včerajšnjega neurja ter ukrepih za njihovo odpravo

Vlada Republike Slovenije se je na današnji izredni seji v Kranjski gori v okviru obiska na Gorenjskem seznanila s prvim poročilom o posledicah včerajsnjega neurja, ki je prizadelo več delov države, ter o aktivnostih pristojnih ministrstev in služb na področju zaščite in reševanja ter odprave nastalih posledic.

 

(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Vlada RS je tako sklenila, da za potrebe kritja prvih intervencijskih stroškov iz proračunske rezerve nameni 500.000 €. Prav tako je sklenila, da se pri odpravljanju posledic neurja na prizadetih področjih v skladu s potrebami angažirajo dodatne enote Slovenske vojske. Vlada RS bo v celoti zagotovila finančna sredstva za celovito obnovo partizanske bolnice Franja.

 

Zaradi včerajšnjih dogodkov bo program obiska spremenjen. Minister za kulturo Vasko Simoniti bo tako obiskal področje Cerknega in bolnišnice Franja, minister za šolstvo in šport Milan Zver bo obiskal območje Bohinjske Bistrice in Škofje Loke, ministra za promet Radovan Žerjav ter minister za okolje in prostor Janez Podobnik pa bosta obiskala prizadete kraje na področju Bohinja.

Nazaj na seznam
|
Na vrh