Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.09.2007
Premier Janez Janša: Vlada se je nemudoma odzvala na naravno nesrečo

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je na novinarski konferenci v Kranju v okviru obiska Vlade RS na Gorenjskem uvodoma spregovoril tudi o posledicah hudega neurja, ki se je včeraj razdivjalo nad več deli države ter trenutnih ukrepih za odpravo nastalih posledic.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)


Premier Janez Janša je v imenu Vlade Republike Slovenije izrazil iskreno sožalje svojcem umrlih ter pozval k solidarnosti. Pozdravil je že začete aktivnosti Rdečega križa in Karitasa ter izrekel priznanje gasilcem, Civilni zaščiti in Slovenski vojski.

 

V nadaljevanju je spregovoril o ukrepih, s katerimi se je vlada nemudoma odzvala na naravno nesrečo. Vlada RS je tako že zagotovila nujna sredstva potrebna za kritje stroškov intervencijskih ekip ter rezervirala sredstva iz proračunskih rezerv. Ob tem je predsednik vlade pozval zavarovalnice, da povzročeno škodo obravnavajo prednostno in na enak način izplačujejo odškodnino.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)


Stanje se po besedah premiera tudi na najbolj prizadetih območjih počasi normalizira, čeprav bo ponekod potrebno še nekaj dni, da bodo prometnice prevozne, preskrba z električno energijo obnovljena ter fiksna in mobilna komunikacija vzpostavljena. Premier je poudaril, da bo vlada zagotovila tudi sredstva za celovito obnovo partizanske bolnišnice Franja.

 

Program vladnega obiska na Gorenjskem je bil v celoti prilagojen hitremu odzivanju na včerajšnjo ujmo in odpravljanju njenih posledic. »Večina mojih ministrskih kolegov in kolegic si je program prilagodila. Tudi popoldan in zvečer bo tako in seveda tudi v naslednjih dneh.« je poudaril premier in dodal, da bo vlada jutri obravnavala predlog, da se petek razglasi za dan žalovanja za žrtve te ujme. Vlada bo jutri prav tako sprejela dodatne ukrepe, v kolikor bodo pristojni organi po oceni škode, takšne ukrepe predlagali. »Če bo potrebno bomo v naslednjih dneh ukrepe sprejemali tudi na dopisnih sejah.« je zaključil predsednik vlade.


Magnetogram izjave predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh