Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.09.2007
Premier Janez Janša z generalnim sekretarjem OZN Ban Ki-moonom o slovenskem predsedovanju Evropski uniji ter Zahodnem Balkanu

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je zadnji dan svoje udeležbe 62. zasedanja Generalne skupščine OZN sestal tudi z generalnim sekretarjem OZN Ban Ki-moonom. Srečanje je bilo namenjeno predvsem pregledu prednostnih nalog slovenskega predsedovanje Evropski uniji ter vprašanjem v zvezi z Zahodnim Balkanom.

 

(Foto: Tina Kosec/Bobo)

 

Posebna pozornost je bila namenjena zavezam in vodilni vlogi Evropske unije na področju boja proti negativnim posledicam klimatskih sprememb ter s tem povezanimi pripravami na konferenco na Baliju. Govorila sta tudi o izzivih, ki tako Evropsko unijo kot Združene narode čakajo naslednje leto, ki je tudi leto medkulturnega dialoga, kar je tudi ena izmed slovenskih prioritet. Premier Janez Janša in generalni sekretar Ban Ki-moon sta se v pogovoru dotaknila tudi vprašanja Kosova. Ocenila sta, da bo to vprašanje zelo verjetno eno izmed tistih, s katerim se bosta v prvi polovici prihodnjega leta ukvarjala tako Evropska unija kot Združeni narodi.

 

(Foto: Tina Kosec/Bobo)

 

Predsednik vlade Janez Janša se je danes srečal tudi z visokim predstavnikom za skupno zunanjo in varnostno politiko Evropske unije Javierjem Solano, kateremu je predstavil pismo, ki ga je slovenski premier članom Evropskega sveta in Evropski komisiji poslal v zvezi s situacijo na Zahodnem Balkanu ter z vprašanji, za katere Slovenija meni, da bi jih bilo potrebno reševati prednostno. Oba sta se strinjala, da mora biti Evropska unija aktivna pri reševanju omenjenih vprašanj ter se zavzela za poenotenje pogledov na razvoj razmer v regiji.

 

(Foto: Tina Kosec/Bobo)

 

V nadaljevanju se je premier Janez Janša sestal še s predsedujočim 62. zasedanju Generalne skupščine OZN Srgjanom Kerimom, kjer je beseda tekla o presečišču prednostnih nalog slovenskega predsedovanja Evropski uniji ter njegovega predsedovanja 62. zasedanju Generalne skupščine.

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije je svoj obisk v New Yorku sklenil pozno popoldne po tamkajšnjem času z nastopom na splošni razpravi 62. zasedanja Generalne skupščine OZN. (več o tem)

Nazaj na seznam
|
Na vrh