Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
09.10.2007
Premier začel ponoven obisk na Koroškem

S popoldanskim obiskom v podjetju Nieros Metal v Slovenj Gradcu je predsednik vlade Janez Janša pričel vnovičen obisk Vlade RS na Koroškem. Potem, ko je ministrski zbor novembra 2005 prvič obiskal to regijo, se sedaj vladna ekipa v tem koncu Slovenije mudi ponovno. Preverili bodo kaj od dogovorjenega in obljubljenega izpred dveh let je bilo realizirano ter katere so nove razvojne priložnosti, ki so se pojavile v tem času.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

V pogovoru z vodstvom slovenjgraškega podjetja, ki zaposluje preko 160 ljudi in se ukvarja s proizvodnjo nerjavečega jekla, se je premier dotaknil problematike pomanjkanja kvalificirane delovne sile. Podjetje zato zaposluje delavce iz tujine, dnevno pa se sooča s postopki pridobivanja delovnih dovoljenj za te delavce. Predsednik vlade je pojasnil, da je vlada že sprejela ustrezne podzakonske akte, ki odpravljajo administrativne ovire in bistveno skrajšujejo ter poenostavljajo postopke pridobivanja delovnih dovoljenj. Sogovorniki pa so soglašali tudi o vlogi slovenske diplomacije za podporo gospodarstvu. Pomoč slovenskim podjetjem pri internacionalizaciji poslovanja in privabljanje tujih investicij v Slovenijo namreč poteka tudi preko mreže ekonomskih svetovalcev na slovenskih veleposlaništvih v tujini ter preko predstavništev Javne agencije RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) v tujini. Tako je cilj mreže predstavništev slovenskega gospodarstva JAPTI nuditi pomoč slovenskim malim in srednjim podjetjem pri vstopanju na tuje trge in delovanju na njih. Predsednik vlade in predstavniki podjetja so izmenjali tudi stališča do davčnih olajšav za vlaganje v raziskave in razvoj ter izobraževanja deficitarnih strojniških profilov.

 

Premier Janez Janša bo skupaj z ministricami in ministri obisk vlade na Koroškem nadaljeval jutri. Že dopoldne se bo vlada v Ravnah na Koroškem sešla na delovnem posvetu ter nato obiskala občine na območju prihodnje Koroške pokrajine.

Nazaj na seznam
|
Na vrh