Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.10.2007
Premier Janez Janša: Mednarodno sodelovanje je nujno za varstvo okolja

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes v Portorožu udeležil otvoritve 10. mednarodne konference Eurojustice, na kateri sodelujejo generalni tožilci držav članic Evropske unije, Norveške, Islandije, Liechtensteina, Švice, Hrvaške, Makedonije in Turčije.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

V svojem govoru je izrazil zadovoljstvo, da je tokratna konferenca namenjena varstvu okolja v povezavi s kazenskim pravom, saj je skrb za okolje ena izmed prednostnih nalog Slovenije, kar se odraža tako v nacionalni zakonodaji kot tudi v postopkih uveljavljanja evropskega prava. V dandanašnjem času varstvo okolja ni vedno deležno pozornosti, ki si jo zasluži, saj, po besedah predsednika vlade Janeza Janše, pogosto pozabimo kako je pomembno okolje, v katerem živimo, vsaj ohraniti, če že ne izboljšati.

 

»Kaznivi posegi v okolje so vedno večji mednarodni problem, ki zahteva dosledno kaznovanje kršiteljev, tako po nacionalnih kot mednarodnih zakonih«, je dejal predsednik vlade ter dodal, da je ravno zaradi tega sodelovanje med državami nujno potrebno. Tovrstna srečanja generalnih državnih tožilcev so, po prepričanju slovenskega premierja, dobra priložnost za izmenjavo izkušenj in uspešnejši boj zoper kriminal.

 

  Govor predsednika Vlade RS (angleško)

Nazaj na seznam
|
Na vrh