Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.10.2007
Premier Janez Janša: Rezultati Partnerstva za razvoj so dobri

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes sestal s predsedniki strank ter poslanko madžarske narodnostne skupnosti v okviru Partnerstva za razvoj, kjer so obravnavali aktualne makroekonomske kazalce v Sloveniji ter pregledali dosedanje delo partnerstva. Pri predstavitvi makroekonomskega položaja Slovenije so sodelovali tudi nekateri ministri, predsednik Strateškega sveta za gospodarski razvoj in direktor Urada za makroekonomske analize in raziskave.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je po srečanju povedal, da so gospodarski trendi dobri ter poudaril, da je pri inflaciji potrebno izvajati ukrepe, ki dolgoročno ne bodo ogrožali doseganja strateških ciljev iz Strategije razvoja Slovenije.

 

Po mnenju predsednika vlade je Partnerstvo za razvoj v letošnjem letu dalo pozitivne rezultate, saj je bila večina obravnavanih zakonov usklajenih tudi z največjo opozicijsko stranko. Tako je, po besedah premierja, soglasje pri spremembi davčne zakonodaje, zakonu o delovnih razmerjih ter uskladitve, ki sedaj potekajo v zvezi z delom pokrajinske zakonodaje, strateškega pomena.

 

Predsednik vlade se je dotaknil tudi zapleta, ki je nastal pri usklajevanju resolucije o visokem šolstvu, saj kljub usklajenosti, tako z vsemi partnerji v civilni družbi kot tudi z največjo opozicijsko stranko, dogovor ni bil spoštovan. »Po naši oceni je to ena najhujših kršitev znotraj tega sodelovanja, ki je v veliki meri ogrozila verodostojno sodelovanje znotraj partnerstva,« je dejal predsednik vlade in izrazil upanje, da v bodoče  ne bo več  prihajalo do podobnih zapletov.

 

Premier Janez Janša se je dotaknil tudi vprašanja zakona o Zavarovalnici Triglav. Poudaril je, da je bil koncept zakona usklajen, vendar pa je prišlo do razhajanj pri nekaterih manj pomembnih zadevah »Obžalujemo, da opozicijska stranka zdaj podpira referendum proti zakonu, čeprav zakon izhaja iz koncepta, ki je bil znotraj partnerstva usklajen,« je še dejal. Pojasnil je, da se je na današnjem srečanju tudi izkazalo, da je pri zakonu o Zavarovalnici Triglav prišlo do tehničnega nesporazuma. »Upam, da bo to tudi javno povedano. Padec tega zakona pomeni, da bodo zaradi tega prikrajšani predvsem slovenski upokojenci,« je poudaril premier.

 

Predsednik vlade Janez Janša je ob tej priložnosti odgovarjal tudi na nekatera aktualna notranje-politična vprašanja.

 

     Izjava predsednika Vlade RS

  Odgovori predsednika Vlade RS na vprašanja 

Nazaj na seznam
|
Na vrh