Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.11.2007
Premier Janez Janša: Drugi krog volitev še ni zaključen

Predsednik vlade Janez Janša je danes dopoldne v Grosupljem, zaradi udeležbe na uradnem obisku v Ljudski republiki Kitajski, predčasno oddal svoj glas v drugem krogu volitev za predsednika republike. Hkrati je predčasno glasoval tudi na zakonodajnem referendumu o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Premier je po glasovanju dejal, da svojega stališča glede Lojzeta Peterleta pred drugim krogom ne namerava spreminjati. »Mislim, da je edini, ki je resno zastavil svoj program v smeri prihodnosti in ki ve, kaj pomeni zastopati slovensko državo ter nima problemov niti s preteklostjo niti prihodnostjo,« je povedal premier. Po njegovem mnenju je Danilo Türk kredibilen kandidat, ki pa nima prednosti, ki jih ima Peterle.

 

Po besedah predsednika vlade Janeza Janše drugi krog volitev še ni zaključen, saj razmerja med volivkami in volivci zagotovo niso takšna kot jih kažejo ankete. Ob tem je državljanke in državljane Republike Slovenije pozval, da v nedeljo v čim večjem številu odidejo na volišča. »Vsaka državljanka, državljan te države ima pravico, da voli predsednika te države,« je dejal in dodal, da je zmaga toliko bolj legitimna, kolikor večja je udeležba na volitvah.

Nazaj na seznam
|
Na vrh