Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.11.2007
Premier Janez Janša s predsednikom Eurochambers predvsem o Lizbonski strategiji

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes sestal s predsednikom Združenja evropskih industrijskih in trgovinskih zbornic –Eurochambers Pierreom Simonom. Slednji je ob tej priložnosti predstavil »Atlas regionalne konkurenčnosti«, ki prikazuje analizo ekonomske razvitosti evropskih regij ter dokument »New Europe at work: what we need from Slovenian Presidency of the EU«, v katerem Eurochambers izraža svoja pričakovanja glede sodelovanja s slovenskim predsedstvom Svetu EU.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je ob tem poudaril, da je Evropa na pravi poti glede doseganja zastavljenih Lizbonskih ciljev. »Kljub temu moramo države članice Evropske unije nadaljevati z reformami in ostati zavezane lizbonskim ciljem,« je še dejal.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Na spomladanskem Evropskem svetu bo v času slovenskega predsedovanja opravljen pregled prvega triletnega obdobja Lizbonske strategije, pripravljene pa bodo tudi smernice do leta 2010. »Strategija ne potrebuje korenitih sprememb, jo pa je potrebno nadgraditi in aktualizirati v skladu s potrebami, ki so se pokazale za potrebne v prvih treh letih izvajanja,« je dejal predsednik slovenske vlade ter izrazil prepričanje v konstruktivno sodelovanje s predstavniki Eurochambers v času slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Nazaj na seznam
|
Na vrh