Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
13.11.2007
Premier Janez Janša: Rezultati volitev so slabi, razmere, ki so privedle do njih, pa zaskrbljujoče

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je v današnji izjavi za medije komentiral aktualne politične razmere po končanem drugem krogu volitev predsednika republike in opravljenih prvih analizah volilnih rezultatov.

 

(Foto: Daniel Novakovič/STA)

 

Premier Janez Janša je v svoji izjavi dejal, da so rezultati volitev za predsednika republike slabi, razmere, ki so privedle do takšnih rezultatov, pa so zaskrbljujoče. »Prve analize kažejo, da se je predvolilna kampanja v veliki meri usmerila v obračun z vlado, zelo malo je bilo razprav o slovenski prihodnosti,« je poudaril premier. Ob tem je dodal, da je še posebej zaskrbljujoče dejstvo, da so se v času volilne kampanje velike sile usmerile v to, da slovensko vlado v času pred predsedovanjem Uniji očrnijo v tujini.

 

»V države Evropske unije in tudi v svet so šla iz Slovenije sporočila, ki situacijo v Sloveniji slikajo kot da bi šlo za Belorusijo ali kakšno primerljivo državo. Razmere, ki so na ta način ustvarjene, otežujejo delo vladi tudi pri vodenju rutinskih in običajnih zadev,« je povedal predsednik slovenske vlade ter dodal da je pri tem še posebej oteženo delo pri pripravah na predsedovanje Evropski uniji, ki od vlade terja izjemne napore.

 

»Situacijo, ki je nastala bomo v prihodnje še analizirali, vendar lahko že zdaj rečem, da so odprte vse možnosti, vključno z odstopom vlade,« je svojo izjavo zaključil premier Janez Janša.

 

Predsednik vlade Janez Janša, ki se danes mudi na obisku Vlade RS v Spodnjem Podravju, je omenjeno vprašanje komentiral tudi v pogovoru za tamkajšnji Radio Ptuj.

 

 

  Izjava predsednika Vlade RS

     Pogovor predsednika Vlade RS za Radio Ptuj

Nazaj na seznam
|
Na vrh