Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.11.2007
Premier Janez Janša predstavil razloge za zahtevo po glasovanju o zaupnici vladi

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v nadaljevanju 33. redne seje Državnega zbora RS  podrobneje obrazložil razloge za zahtevo po glasovanju o zaupnici Vladi RS, ki jo je pretekli četrtek naslovil na predsednika Državnega zbora RS Franceta Cukjatija. Ob tem je zaupnico vladi vezal na enotnost vseh parlamentarnih dejavnikov pri predsedovanju Evropski uniji.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Po izglasovani zaupnici vladi je predsednik vlade Janez Janša povedal, da opozicijske stranke njegovega sporočila, da je zaupnica vezana na enotnost pri predsedovanju Slovenije Evropski uniji, niso sprejele, slišale ali razumele. Premier je dejal, da ponudba v smislu konstruktivnega sodelovanja ostaja, vendar pa bodo v prihodnje štela dejanja ne besede. Ob tem je še dodal, da bo vlada zaključila priprave za vodenje Evropske unije in se predsedovanja tudi odgovorno lotila.

 

Premier Janez Janša je pojasnil, da bo vlada v prihodnje posebno pozornost namenila blaginji državljank in državljanov in drugi fazi privatizacije. »Z reformami, ki so bile opravljene v prvi polovici tega mandata, je nastal manevrski prostor za to, da se splošna blaginja v Sloveniji dvigne.« Ob tem je napovedal »okrepljen boj proti tajkunsko-političnim povezavam, ki s kriminalnimi dejanji še naprej razpredajo lovke po celotnem nacionalnem tkivu in brezsramno bogatijo.« Po besedah predsednika vlade se bo vlada posvetila tudi regionalni delitvi Slovenije, ki bo omogočila ne samo čim bolj enakomeren in pravičen razvoj Slovenije, ampak tudi splošen hitrejši razvoj vseh.

 

Ob koncu je predsednik vlade izrazil razočaranje, ker se nihče v opoziciji ni ogradil od blatenja države v Evropski uniji, vendar pa premier upa, da je razprava prispevala k temu, da se bo v bodoče v tujino pošiljala resnična dejstva o dogajanju v Sloveniji.

  

  Nastop predsednika Vlade RS

  Povzetek rezultatov dela Vlade RS 2004-2007

  Prikaz ekonomskih kazalcev in ocen Slovenije

  Pregled lastništva največjih slovenskih medijev

  Pregled kapitalskih povezav v slovenskih medijh

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh