Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
28.11.2007
Premier Janez Janša se je sestal z novoizvoljenim predsednikom republike

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes sestal z novoizvoljenim predsednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom. Osrednja pozornost njunega srečanja je bila namenjena izmenjavi pogledov na konkretno medsebojno sodelovanje, še posebej v prvi polovici prihodnjega leta, ko je pred Slovenijo eden od najpomembnejših zgodovinskih izzivov, predsedovanje Svetu Evropske unije.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Predsednik vlade Janez Janša je po srečanju dejal, da imata s novoizvoljenim predsednikom republike pred očmi skupen cilj - delo za dobro državljank in državljanov te države ter za dober, trden zunanjepolitični ugled Slovenije. Na sestanku sta se dogovorila o rednih in tekočih posvetovanjih in organiziranju dejavnosti v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji. Novoizvoljeni predsednik republike dr. Danilo Türk pa je ob tem izrazil prepričanje, da je nastopil čas, da Slovenija pokaže »ne le politično zrelost ob svojih vsebinskih stališčih, ampak tudi koherentnost in skladno delovanje državnega vodstva.«

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Tako predsednik vlade kot novoizvoljeni predsednik republike sta ob tej priložnosti povedala, da se veselita tesnega skupnega sodelovanja v dobro Slovenije.

 

  Izjava predsednika Vlade RS in novoizvoljenega predsednika RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh