Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
03.12.2007
Premier Janez Janša odprl nove proizvodne prostore podjetja Hella Lux Slovenija

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v Ljubljani slovesno odprl nove proizvodne prostore podjetja Hella Lux Slovenija d.o.o., katerega osnovno dejavnost predstavlja proizvodnja svetlobne opreme za avtomobilsko industrijo največjih svetovnih znamk.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Z zagonom proizvodnje v danes odprtih prostorih bo podjetje lahko samostojno izdelovalo plastične leče za žaromete in meglenke, katere je doslej moralo uvažati. S tem se bo proizvodnja žarometov povečala iz 1,8 na 3 mio kosov, proizvodnja meglenk pa iz 4,5 na 6 mio kosov na letni ravni.

 

Predsednik slovenske vlade, ki je od začetka mandata sedanje vlade obiskal več kot sto slovenskih podjetij, je ob tem dejal, da se je slovenski izvoz v zadnjih letih povečeval za več kot 17% prav zaradi uspešnih podjetij kot je Hella Lux Slovenija. »To je tista dejavnost, ki nam je omogočila, da je Slovenija v prvi polovici letošnjega leta dosegla 6,5% gospodarsko rast, ter se s tem uvrstila v vrh Evropske unije in samo špico Evropske monetarne unije,« je dejal premier.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Premier je tudi poudaril, da Slovenija tako rast potrebuje ne le, da v razvitosti ujame povprečno stopnjo Evropske unije, ampak predvsem zato, da bo tudi materialni standard Slovencev v prihodnosti ujel povprečni evropski nivo. »To je pogoj za zadovoljstvo zaposlenih delavcev, ki imajo stabilno službo, garantirane plače, ki lahko načrtujejo svojo bodočnost, bodočnost svojih družin,« je poudaril predsednik vlade Janez Janša.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Posebno zadovoljstvo je premier izrazil ob dejstvu, da v času, ko je Slovenija postala članica Evropske unije, Evropske monetarne unije in vstopa v schengensko območje, podjetje Hella Lux Slovenija povezuje slovensko znanje in delo z evropskim znanjem in kapitalom v sinergijo ter s tem ustvarja nova delovna mesta in dobre obete tako sedanjim zaposlenim kot tudi prihodnjim generacijam.

 

     Govor predsednika Vlade RS

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh