Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
05.12.2007
Državni sekretar Aleksander Zorn odgovoril varuhinji človekovih pravic

Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Aleksander Zorn je danes odgovoril varuhinji človekovih pravic dr. Zdenki Čebašek Travnik na pismo, ki ga je ta naslovila na predsednika vlade. V njem je namreč izrazila presenečenje, da doslej uradno ni bila obveščena o slovesnosti ob svetovnem dnevu človekovih pravic, ki jo Vlada Republike Slovenije organizira v ponedeljek, 10. decembra 2007.

 

V odgovoru je zapisal, da je bila vlada seznanjena o njeni nameri, da ob dnevu človekovih pravic priredi sprejem za najvišje predstavnike oblasti in to odločitev tudi podpira. Ravno zaradi tega razloga je bila tudi prilagojena ura slovesnosti v Cankarjevem domu, saj je želja, da bi se udeleženci lahko udeležili obeh dogodkov.

 

Človekove pravice so najosnovnejše človekove vrednote, so vrednote vseh državljank in državljanov, so bistvo medsebojnega razumevanja, sožitja in spoštovanja, je prepričan državni sekretar. Kot take niso in ne smejo biti vezane samo na formalne pristojnosti, prav tako tudi ne prireditve in počastitve, ki so posvečene temu namenu.

 

»Človekove pravice nas morajo torej združevati in ne ločevati, zato smo pričakovali, da bo počastitev dneva človekovih pravic, ki predstavlja slovesnost državnega pomena, tako razumljena tudi z vaše strani,« je zaključil pismo državni sekretar Aleksander Zorn.

Nazaj na seznam
|
Na vrh