Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
18.12.2007
Premier Janez Janša sprejel predsednika Združenja evropskih delodajalcev

Predsednik Vlade RS Janez Janša se je danes v Ljubljani sestal s predsednikom Združenja evropskih delodajalcev Businesseurope Ernestom Antoinom Seillierjem, ki je izpostavil številne dosežke Slovenije v zadnjih letih in pri tem predvsem poudaril vstop v Evropsko unijo, prevzem evra in skorajšnje predsedovanje Svetu Evropske unije.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

V nadaljevanju je premier Janez Janša tudi poudaril, da dosedanje izvajanje Lizbonske strategije daje dobre rezultate, saj je gospodarska rast v Evropski uniji ugodna, ustvarjena pa so bila številna nova delovna mesta. Kljub temu morajo, po njegovem mnenju, države članice EU obdržati visoko zavezanost glede implementacije Lizbonskih ciljev. Ob konkurenčnosti in gospodarski rasti mora kot ključen cilj Evropske unije ostati tudi boj s podnebnimi spremembami ter prizadevanje za učinkovito rabo energije. Predsednik Združenja evropskih delodajalcev je izrazil tudi prepričanje, da bo ambiciozno zastavljeno slovensko predsedstvo Svetu Evropske unije, gotovo uspešno.

 

Premier Janez Janša se je s sogovornikom strinjal, da je glede doseganja zastavljenih Lizbonskih ciljev Evropa na pravi poti, vendar pa je z reformami potrebno nadaljevati. Na spomladanskem Evropskem svetu bo tako pod slovenskim predsedstvom opravljen pregled prvega triletnega obdobja Lizbonske strategije. Ta sicer ni potrebna korenitih sprememb, jo je pa potrebno nadgraditi in aktualizirati s potrebami, ki so se pokazale v prvih treh letih izvajanja. Kot je še poudaril premier Janez Janša, so klimatske spremembe ena izmed prioritet slovenskega predsedovanja. Na učinkovito in ekološko rabo energije ne smemo več gledati samo kot na strošek, ampak predvsem kot priložnost za razvoj novih učinkovitejših tehnologij. Ob koncu je predsednik slovenske vlade izrazil tudi prepričanje o konstruktivnem sodelovanju s predstavniki Businesseurope tudi v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji.  

Nazaj na seznam
|
Na vrh