Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.12.2007
Novosti na spletnem mestu predsednika vlade

V decembru na spletnem mestu predsednika Vlade RS uvajamo nekatere novosti, s katerimi želimo naše spletne strani narediti še bolj informativne in uporabnikom prijazne:

 

1.) Z današnjim dnem bo tako možno spremljati novinarske konference predsednika Vlade RS in novinarske konference po sejah Vlade RS preko svetovnega spleta, mobilnih telefonov ter televizije SiOL TV (kanal Planet TV).

 

Vsakokratni prenos v živo preko svetovnega spleta bo dostopen že iz vstopne strani predsednika vlade oziroma tukaj, medtem ko bo arhiv prenosov na voljo tukaj.

 

Za uporabnike mobilnih telefonov, ki podpirajo pretočne vsebine, bodo omenjene video vsebine dostopne na mobilnem portalu. Mobitelovi uporabniki bodo do vsebin portala najlažje dostopali, če bodo na številko 2008 poslali sms sporočilo z vsebino »vlada«. Ob prejemu povratnega sporočila je potrebno izbrati prejeto povezavo, ki uporabnika usmeri na mobilni portal. Za uporabnike Simobila in Tušmobila je postopek enak, le da je geslo potrebno poslati na številko +386 51 66 2008. Na tej številki bo storitev dostopna tudi za uporabnike iz tujine.

 

2.) V mesecu decembru smo na spletnih straneh predsednika Vlade RS uvedli tudi možnost naročanja na t.i. RSS novice, s pomočjo katerih bodo uporabniki lahko samodejno obveščeni, da je naše spletno mesto posodobilo svojo vsebino. Tako ne bo potrebno vsakokrat obiskati spletne strani, da bi preverili ali na njej kaj novega. Kratka navodila za nastavitev in uporabo RSS novic so na voljo tukaj. Na našem spletnem mestu je mogoče spremljati dva t.i. RSS kanala:

 

Predsednik Vlade RS - aktualne novice, ki vsebuje spremembe vseh novic na slovenski jezikovni različici spletnega mesta;

* Prime Minister of Slovenia - news, ki vsebuje vse spremembe vseh novic na angleški jezikovni različici spletnega mesta.

 

3.) Z današnjim dnem je uporabnikom spletnih strani na voljo tudi možnost enostavnega (kronološko po mesecih in letih) in naprednega pregledovanja (po uporabljenih besedah, posameznih kategorijah in časovnem obdobju) arhiva novic v vseh kategorijah novinarskega središča. Oba iskalnika sta uporabnikom na voljo na vrhu posamezne vstopne strani za vsako izmed kategorij »novinarskega središča« (npr. iskanje po sporočilih za javnost).

 

V Kabinetu predsednika vlade želimo, da bi bile omenjene novosti v pomoč tako medijem pri njihovem delu kot tudi vsem drugim uporabnikom našega spletnega mesta.

Nazaj na seznam
|
Na vrh