Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.12.2007
Premier Janez Janša sprejel sodelujoče pri pripravah na predsedovanje EU

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel ključne sodelavce v projektu predsedovanja Evropski uniji, predsedujoče delovnim skupinam in nacionalne delegate ter organizatorje in koordinatorje po ministrstvih in vladnih službah. Ob tej priložnosti se je navzočim zahvalil za naporno triletno delo pri pripravah na prevzem predsedovanja Slovenije Svetu EU.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

V času priprav se je zvrstilo 13. sej Ožje delovne skupine za priprave na predsedovanje, 21 sestankov Širše delovne skupine, 33 koordinacijskih sestankov podskupin ter preko 100 sestankov na ravni posameznih podskupin. Slovenija je v tem obdobju izpeljala vsa potrebna infrastrukturna dela, zgradila Kongresni center Brdo, vzpostavila ustrezno kadrovsko zasedbo s posebnim izobraževalnim programom za sodelujoče v projektu  predsedovanja ter sprejela program slovenskega predsedstva Sveta EU.

 

»Z veseljem lahko ugotovim, da smo po treh letih trdega dela dobro pripravljeni,« je dejal predsednik vlade Janez Janša. Ob tem je poudaril, da ne glede na skrbno načrtovanje vsega kljub temu ni možno vnaprej načrtovati. V prvi polovici 2008 lahko pričakujemo nenapovedane dogodke, ki bodo zahtevali hitro odzivnost, ravno uspešno zaključene priprave pa so najboljše zagotovilo za ustrezen odziv slovenskega predsedstva.

Nazaj na seznam
|
Na vrh