Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
30.12.2007
Novoletna poslanica predsednika vlade Janeza Janše

Spoštovani Slovenci in Slovenke,

sodržavljanke in sodržavljani!

 

Staro leto se poslavlja skupaj z mejami znotraj Evrope. Zapomnili si ga bomo predvsem po dogodkih, ki so zaznamovali čas vsakega izmed nas. V spominu pa nam bodo ostali tudi nekateri naši skupni dosežki, prav tako preizkušnje. Vesel sem, da je bilo tistih prvih več kakor drugih, čeprav se je Slovenija izkazala tudi ob nekaterih preizkušnjah.

 

 

Stopili smo skupaj ob vodni ujmi, ki je prizadela velik del države. Dokazali smo, da nam ni vseeno, da znamo pomagati, da znamo biti solidarni. Ko sem prvo soboto po razdejanju obiskal Železnike, sem bil tako kot leta 1991 ponosen na Slovenijo. Na stotine prostovoljcev v uniformah in v civilu je pomagalo. Na tisoče vas je darovalo prostovoljne prispevke. Hvala vam tako za konkretno pomoč in za lep občutek povezane skupnosti.

 

Spoštovani!

 

Slovenska gospodarska rast je zdrava. Leto, ki mineva, bo ostalo zapisano v zgodovino po najhitrejšem razvoju in po najnižji brezposelnosti doslej. Kot prvo leto po nastanku države, ki ga bomo zaključili s proračunskim presežkom. Kot leto, ko se po dolgem upadanju število rojstev v Sloveniji ponovno povečuje, in kot leto,  ko smo kot prva nova članica Evropske unije uspešno uvedli evro.

 

Rast Slovenije se bo v letu 2008 nadaljevala. Slovenija bo utrdila svoj ugled v družini evropskih narodov in v svetu. Zdrava rast bo omogočila večje plače in pokojnine ter več štipendij za mlade. Tistim, ki so jih še posebej prizadele podražitve hrane in nekaterih storitev, bomo solidarno pomagali.

 

Za vsakega izmed nas pa bo prihajajoče leto predvsem takšno, kakršnega si bomo naredili. Predvsem v naših lastnih rokah so barve za dneve po 1. januarju 2008. Ne dovolimo, da drugi odločajo o tem, kako se počutimo.

 

Na silvestrovo vam želim toplih in iskrenih besed iz plemenitih src, v novem letu pa zdravja, sreče in vse dobro.

 

 

 

Janez Janša

predsednik Vlade Republike Slovenije

 

  Novoletna poslanica predsednika Vlade RS (TV Slovenija)

  Novoletna poslanica predsednika Vlade RS (samo audio)

Nazaj na seznam
|
Na vrh