Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.01.2008
Premier Janez Janša sprejel bruseljske dopisnike osrednjih evropskih medijev

Predsednik Vlade Republike Slovenije  Janez Janša se je danes dopoldne srečal s skupino 60-tih bruseljskih dopisnikov osrednjih evropskih medijev, ki se mudijo na obisku v Sloveniji. Predstavil jim je prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU in poudaril, da je Slovenija pripravljena, tako vsebinsko kot organizacijsko in logistično, da uspešno izpelje omenjeni projekt. Po njegovih besedah imamo Slovenci dovolj znanja in izkušenj, da lahko upravičeno z optimizmom pričakujemo uspešen zaključek predsedovanja.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Bruseljski novinarji so premierju postavili vrsto vprašanj, večina pa se jih je nanašala na razmere na Zahodnem Balkanu in prihodnji status Kosova ter vlogo Evropske unije pri tem. Premier je poudaril, da je Kosovo prvenstveno evropski problem, zato mora EU prevzeti vodilno vlogo ter pokazati zavezanost in odgovornost za nadaljnjo stabilizacijo Kosova in celotne regije.

 

V zadnjih letih se je uveljavila praksa, da obisk bruseljskih dopisnikov glavnih evropskih medijev sovpada s srečanjem vlade predsedujoče države z Evropsko komisijo. Tako je v skladu s to tradicijo slovensko predsedstvo povabilo bruseljske dopisnike v Slovenijo, kjer se bodo srečali z različnimi sogovorniki in podrobneje spoznali Slovenijo ter se seznanili s podrobnostmi programa slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Nazaj na seznam
|
Na vrh