Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.01.2008
Premier Janez Janša obiskal paroha srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je ob današnjem praznovanju pravoslavnega Božiča srečal s parohom Peranom Boškovićem in vodstvom srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je ob tej priložnosti parohu Peranu Boškoviću in vsem pravoslavnim vernikom v Sloveniji izrekel voščilo ob prazniku, spregovorila pa sta tudi o položaju srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji. »Želimo si, da se pravoslavni verniki v Sloveniji počutijo popolnoma enakopravno in svobodno, ter da ima tudi pravoslavna vera v Sloveniji, kot je to zapisano v ustavi, enakopraven položaj z vsemi tistimi zakonskimi bonitetami, ki jih verski skupnosti nudi slovenski pravni red,« je po srečanju dejal predsednik vlade.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je v imenu vlade izrazil podporo ambicioznim načrtom srbske pravoslavne cerkve, ki jih le ta želi izpeljati v prihodnjih letih, med katere sodi tudi izgradnja kulturno-pastoralnega centra v Ljubljani. Ob tej priložnosti je pozdravil donatorsko akcijo z namenom zbiranja sredstev za izgradnjo omenjenega centra, ki že poteka. »Slovenska podjetja, še posebej tista, ki intenzivno sodelujejo s podjetji v Srbiji ter Bosni in Hercegovini, ali nasploh v regiji Zahodnega Balkana, z neko donatorsko dobro voljo veliko pomagajo pri realizaciji tega projekta,« je poudaril slovenski premier ter dodal, da bo tudi Vlada RS preučila zakonske in finančne možnosti za morebitno neposredno pomoč pri realizaciji tega projekta.

 

  Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh