Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
24.01.2008
Premier Janez Janša s predsedstvom politične skupine EPP-ED o evropskih temah

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsedujoči Evropskemu svetu Janez Janša se je srečal s člani predsedstva politične skupine Evropske ljudske stranke – Evropskih demokratov v Evropskem parlamentu (EPP-ED).

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Sogovornikom je podrobneje predstavil program slovenskega predsedstva s poudarkom na prioritetnih nalogah. Največ razprave je bilo namenjeno vprašanju spremljanja ratifikacijskih postopkov Lizbonske pogodbe po državah članicah in energetsko podnebnemu paketu, ki ga je včeraj predstavila Evropska komisija. Slovensko predsedstvo bo vodilo poglobljeno razpravo z državami članicami v nasedanjih tednih in mesecih, na marčevskem vrhu EU pa bo to tudi osrednja tema razprav predsednikov vlad in držav članic.

 

Sogovorniki so se dotaknili tudi razmer na območju držav Zahodnega Balkana, predvsem vprašanju določitve prihodnjega statusa Kosova.

 

Premier Janez Janša in vodja politične skupine EPP-ED Joseph Daul (Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Člani predsedstva EPP-ED so izrazili podporo slovenskemu predsedstvu ter izpostavili vprašanja, ki so po mnenju politične skupine še posebej aktualna v prvi polovici 2008. Poleg energetsko-okoljskega paketa so posebno pozornost namenili gospodarskim vprašanjem, predvsem konkurenčnosti, skrbi za mala in srednja podjetja ter vprašanju varnosti ter migracij.

Nazaj na seznam
|
Na vrh