Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.01.2008
Premier Janez Janša: Pri ustanavljanju pokrajin smo pred trenutkom resnice

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes v Ljubljani udeležil posveta županov slovenskih občin, ki je bil namenjen razpravi o pokrajinski zakonodaji, regionalnih spodbudah, črpanju evropskih sredstev in ostalih aktualnih temah s področja lokalne samouprave.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Premier Janez Janša je v svojem nastopu povedal, da je odločitev o decentralizaciji in uvedbi pokrajin strateškega pomena, saj Slovenija potrebuje pokrajine zaradi hitrejšega in enakomernejšega razvoja. »Smo pred trenutkom resnice, ko bodo zakonodajalci dali svojo besedo. Ta beseda bo veljala za dolgo časa in v kolikor ne pride do odločitve za pokrajine zdaj, verjetno do nje ne bo še dolgo,« je poudaril premier.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Vlada je pri pripravi pokrajinske zakonodaje upoštevala številne predloge lokalnih skupnosti, zato, po mnenju premierja, odločitev o ne-ustanovitvi pokrajin ne more biti odvisna samo od nestrinjanja z enim členom pripravljenega paketa zakonodaje. »Delamo nekaj, kar bomo lahko dopolnjevali in popravljali, če bo kje kakšna napaka, ki jo bo življenje kasneje pokazalo; ali če bodo pač izkušnje narekovale drugačne rešitve,« je poudaril premier ter dodal, da pa ni možno popravljati nekaj česar ni. Ob tej priložnosti se je predsednik slovenske vlade tudi zahvalil županom za sodelovanje in podporo pri projektu regionalizacije ter pozval k podpori pri skorajšnjem odločanju o zakonih, ki so v parlamentarnem postopku.

 

V nadaljevanju je predsednik vlade Janez Janša sodeloval tudi v razpravi, v kateri je odgovarjal na posamezna vprašanja in pobude županov slovenskih občin.

 

  Nastop predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh