Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.01.2008
Premier Janez Janša: Storjen je bil korak naprej

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes ponovno sestal s predsedniki parlamentarnih strank, poslancema madžarske in italijanske narodne skupnosti ter vodji poslanskih skupin, s katerimi je nadaljeval pogovor o možnosti dosega političnega soglasja glede zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o žrtvah vojnega nasilja in zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vojnih grobiščih.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je po pogovorih dejal, da so bile na današnjem sestanku v ospredju konkretne rešitve s ciljem realizirati odločbo ustavnega sodišča in zagotoviti pravice tudi tistim kategorijam, ki so bile doslej izvzete. Po njegovih besedah predstavlja osnutek Zakona o žrtvah vojnega nasilja in tudi Zakona o grobiščih, ki so ga vložili Socialni demokrati, sprejemljivo osnova za veliko večino strank oziroma poslanskih skupin.

 

Ob tem je dodal, da so danes sklenili, da bodo v naslednjem tednu vsi sodelujoči prispevali konkretne pripombe na oba osnutka. Nato bo napravljen čistopis, na podlagi katerega bo znova opravljeno preverjanje v poslanskih skupinah oziroma parlamentarnih strankah. »V kolikor se bo pokazalo, da obstaja velika večina za to, da se gre naprej, bo dogovorjeni čistopis obeh zakonov vložen kot skupna lastnina in skupen predlog. Na tej podlagi bo to nekakšno podjetje, ki bo imelo velike možnosti za uspeh,« je poudaril predsednik vlade. V nasprotnem primeru pa bo propadel še zadnji poskus v tem mandatu, da naredimo korak naprej pri vojnih zakonih, je menil premier Janez Janša.

 

 Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh