Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
29.01.2008
Premier Janez Janša in nekdanji francoski predsednik Valery Giscard d'Estaing o Lizbonski pogodbi

Predsednik Vlade RS in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je danes sprejel nekdanjega predsednika Francoske republike in nekdanjega predsedujočega Konvenciji za prihodnost Evrope Valeryja Giscarda d'Estainga. Največ pozornosti sta namenila razliki med Pogodbo o Ustavi za Evropo in Lizbonsko pogodbo.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša se je Valeryju Giscardu d'Estaingu zahvalil za njegovo delo in prizadevnost v Konvenciji. Ustavna pogodba, ki jo je Slovenija ratificirala že februarja 2005, je predstavljala dobro podlago za današnjo Lizbonsko pogodbo. Nenazadnje smo v slednji ohranili več kot devetdeset odstotkov njene vsebine.

 

Valery Giscard d'Estaing je ob tem poudaril pomen pravočasne ratifikacije in uveljavitve pogodbe, in sicer še pred novim mandatom Evropskega parlamenta in Evropske komisije. Sodelovanje med slovenskim in francoskim predsedstvom Svetu EU bo na tem področju zato še posebej pomembno.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša in nekdanji francoski predsednik Valery Giscard d'Estaing sta izmenjala tudi stališče do splošnih razmer v povezavi po veliki širitvi Evropske unije in podpisu Lizbonske pogodbe.

Nazaj na seznam
|
Na vrh