Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
01.02.2008
Premier Janez Janša: Nesprejetje pokrajinske zakonodaje bo upočasnilo enakomeren razvoj Slovenije

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je izrazil obžalovanje, da današnji pogovori s predsedniki parlamentarnih strank, poslancema madžarske in italijanske narodne skupnosti ter vodij poslanskih skupin o svežnju pokrajinske zakonodaje, ki je trenutno v parlamentarni proceduri, niso prinesli napredka. Opozicijske stranke, po besedah premierja, niso pripravile nobenega predloga, kako bi pokrajinsko zakonodajo lahko popravili med prvim in drugim branjem. »Imel sem pred sabo prazen list papirja na začetku in ta prazen list je ostal tudi na koncu,« je po srečanju povedal premier.

 

(Foto: Bobo)

 

Predsednik vlade je povedal, da je vlada na sestanek prišla z odprto ponudbo. Po njegovem bi katera koli konkretna pripomba, na kateri koli zakon, naletela na razumevanje, saj nobena rešitev v predlaganih pokrajinskih zakonih ni "zacementirana". Po premierjevih besedah je bila vlada tudi pripravljena prestaviti glasovanje, vendar le v primeru, ko bi se bilo možno uskladiti okoli novih predlogov. »Žal, do tega nismo prišli,« je pojasnil predsednik vlade in dodal, da je največja opozicijska stranka dejala, da so na predsedstvu sprejeli odločitev, da zakonov ne podprejo in da se lahko pogovarjajo le o referendumu. Enako stališče je zavzela tudi poslanska skupina Zares.

 

Premier je dejal, da opozicijske stranke na sestanku niso predstavile svojega predloga o načinu financiranja pokrajin, niti niso navedle, katere pokrajine so po njihovem odveč. »Dva krat sem pozval vse, naj povedo, katera pokrajina je preveč oziroma kako naj bi po njihovem izgledal pokrajinski zemljevid. Nismo dobili niti enega predloga,« je dejal premier.

 

Predsednik vlade Janez Janša je izrazil prepričanje, da bo posledica morebitnega nesprejetja pokrajinske zakonodaje neenakomeren razvoj Slovenije in dodal, da je »konkretna posledica tega razvojnega razkoraka dejstvo, da je v Sloveniji še vedno zelo važno kje se človek rodi.«

 

   Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh