Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
04.02.2008
Premierja Janez Janša in Robert Fico na krajšem delovnem srečanju v Ljubljani

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je danes popoldne v Ljubljani na krajšem delovnem srečanju sestal s predsednikom Vlade Slovaške republike Robertom Ficom.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Premier Janez Janša in njegov slovaški kolega sta osrednjo pozornost namenila nekaterim prednostnim nalogam slovenskega predsedovanja Svetu EU in aktualnim zadevam. Izmenjala sta stališča glede okoljsko-energetskega svežnja, ki ga je prejšnji mesec predstavila Evropska komisija, ter predlog pozdravila kot velik korak naprej pri izpolnjevanju zavez EU v boju proti klimatskim spremembam.

 

Pogovarjala sta se tudi o širitvi Evropske monetarne unije ter o prizadevanjih Slovaške, da naslednje leto postane članica evro območja. Premier Janez Janša je slovaškemu kolegu čestital za dobre gospodarske rezultate ter ocenil, da bo na njihovi podlagi Slovaška lahko zadostila kriterijem za vstop v evro skupino.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Sogovornika sta posebno pozornost namenila tudi procesu ratifikacije Lizbonske pogodbe v državah članicah. Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je slovaškega kolega seznanil, da je Slovenija ratifikacijo že opravila ter tudi s potekom ratifikacij v nekaterih drugih državah članicah Evropske unije. Predsednik Vlade Republike Slovaške Robert Fico pa je sogovornika obvestil o začetku postopka ratifikacije in zapleti, ki so ob tem nastali v parlamentu njegove države. Zagotovil mu je, da zelo velika večina poslancev slovaškega parlamenta podpira ratifikacijo Lizbonske pogodbe in da bo Slovaška zaplet, ki je trenutno nastal, rešila v evropskem duhu.

 

Sogovornika sta pozdravila tudi včerajšnje svobodno in demokratično izpeljane volitve v Srbiji ter potrdila podporo evropski perspektivi Srbije in drugih držav Zahodnega Balkana.

Nazaj na seznam
|
Na vrh