Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.02.2008
Premier Janez Janša: Škoda, ker terapevtskih skupnosti za pomoč odvisnikom ni še več

Z obiskom v terapevtski komuni za pomoč odvisnikom »Skupnost srečanje« v Razboru nad Sevnico je predsednik vlade Janez Janša danes popoldne pričel ponovni vladni obisk v Posavju. Ministrska ekipa je posavske občine prvič obiskala marca 2006, tokratni obisk pa je namenjen pregledu realizacije dogovorjenega izpred dveh let ter oceni novih razvojnih priložnosti v regiji.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Po ogledu terapevtske komune, ki je s svojim delovanjem pričela leta 1995 in v kateri so trenutno štiri dekleta, ki imajo težave z odvisnostjo od nedovoljenih drog, je premier Janez Janša poudaril, da gre za primer dobre prakse odvajanja od odvisnosti. »Dekleta so tukaj našla pot k novemu življenju. Pot k temu, da svet sprejemajo odgovorno in da se odgovorno obnašajo tudi do sebe,« je poudaril premier. Obžaloval je, da takšnih skupnosti ni več in da tudi ni več krajev kot je Razbor, ki so terapevtske komune pripravljeni sprejeti. »Poslušali smo domačine, ki so povedali, da s to skupnostjo ni nikakršnega problema ter da komuna predstavlja obogatitev za kraj, česar so tudi veseli. Kadar pa dekleta po koncu programa odhajajo, jokajo praktično vsi,« je bil slikovit predsednik vlade.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Ob tej priložnosti je zbranim novinarjem spregovoril tudi o današnji obsežni preiskavi kriminalistične policije in tožilstva s področja gospodarskega kriminala. Poudaril je, da podrobnosti preiskave ne pozna, zato je ni komentiral, izrazil pa je upanje, da bo ta preventivno delovala. Dodal je, da zaupa policiji in tožilstvu, da odgovorno in zakonito opravljata svoje naloge. Po njegovem mnenju sta sedaj obe instituciji po nekem obdobju konsolidacije in izobraževanja sposobni biti bitko tudi z bolj organiziranim kriminalom. Na novinarsko vprašanje, če gre v tem primeru za tajkune oziroma boj proti njim pa je dejal, da je bila ta akcija načrtovana že dlje časa v lanskem letu. Po njegovem mnenju gre za primer, ki bo v Sloveniji preventivno deloval tudi v prihodnje.

Nazaj na seznam
|
Na vrh