Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
19.02.2008
Premier Janez Janša sprejel predstavnike Komisije škofovskih konferenc EU in Komisije Cerkev in družba pri Konferenci evropskih cerkva

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je danes srečal z delegacijo predstavnikov Komisije škofovskih konferenc Evropske unije (COMECE) in Komisije Cerkev in družba pri Konferenci evropskih cerkva (CEC). Kot slovenska predstavnika v omenjenih evropskih cerkvenih strukturah sta v delegaciji sodelovala tudi celjski škof dr. Anton Stres in evangeličanski škof mag. Geza Erniša.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Pogovor je bil namenjen izmenjavi pogledov na aktualna vprašanja na dnevnem redu evropske politike. Premier Janez Janša je tako predstavil prioritete slovenskega predsedstva Svetu EU, med njimi tudi spodbujanje dialoga med različnimi kulturami, verstvi in prepričanji. Sogovorniki so se strinjali s pomenom spodbujanja tovrstnega dialoga zlasti na območju Zahodnega Balkana, kjer so razmere v teh dneh še posebej občutljive.

 

Predstavniki COMECE in CEC so pozitivno ocenili prioritete slovenskega predsedstva Svetu EU. Predstavili so svoja stališča do socialne dimenzije Lizbonske strategije ter do posameznih vprašanj s področja evropske migracijske politike in azila. Izrazili so upanje v čimprejšnji uspešni zaključek ratifikacijskih postopkov Lizbonske pogodbe, ki zagotavlja tudi pravno podlago za reden dialog med EU ter cerkvami in verskimi skupnostmi v Evropi. Prav tako so izrazili zadovoljstvo, da je v okviru slovenskega predsedovanja v začetku maja v Bruslju načrtovano vrhunsko srečanje z verskimi voditelji v Evropi.

Nazaj na seznam
|
Na vrh