Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.02.2008
Premier Janez Janša bo na obisku v Sloveniji gostil irskega premierja

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša bo jutri, v torek, 26. februarja 2008, na delovnem obisku v Republiki Sloveniji gostil predsednika irske vlade Bertieja Aherna.

 

Namen obiska je nadaljnja krepitev političnega dialoga na visoki ravni in izmenjava stališč o aktualnih evropskih vprašanjih, ki so na dnevnem redu slovenskega predsedovanja Svetu EU. Osrednja tema pogovorov bodo priprave na bližajoče se spomladansko zasedanje Evropskega sveta, ki bo med drugim obravnaval tudi predlagani sveženj okoljsko-energetske zakonodaje in nov zagon Lizbonske strategije. Predsednika vlad bosta prav tako govorila o razmerah na Zahodnem Balkanu, kjer imata Slovenija in Irska zelo podobna stališča in odločno podpirata nadaljnjo konkretizacijo evropske perspektive za vse države regije.

 

Dvostranski odnosi med Slovenijo in Irsko so zelo dobri. Irska je za Slovenijo zanimiva zlasti v luči številnih dobrih praks, ki so jo v zadnjih desetletjih popeljale na pot bliskovitega gospodarskega razvoja.

 

Irskega premiera Bertieja Aherna bo v okviru njegovega delovnega obiska v Sloveniji sprejel tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

 

Program obiska:

 

Torek, 26. februar 2008 

 

17:00

Srečanje predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše in predsednika Vlade Irske Bertieja Aherna

 

Lokacija: Modri salon, Vlada RS, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

FOTOTERMIN!

 

Predstavnike medijev naprošamo, da predhodno opravijo varnostni pregled pri vhodu na Gregorčičevi 20. Udeležba na fototerminu bo predstavnikom medijev omogočena le v primeru, da bodo varnostni pregled opravili do 16:45 ure. 

 

sledi

Pogovor na štiri oči predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše in predsednika Vlade Irske Bertieja Aherna

 

Lokacija: Modri salon, Vlada RS, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

FOTOTERMIN! 

 

sledijo

Plenarni pogovori predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše in predsednika Vlade Irske Bertieja Aherna ter delegacij.

 

Lokacija: soba 72, Vlada RS, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

FOTOTERMIN! 

 

17:50

Izjava za medije predsednika Vlade Republike Slovenije in predsednika Evropskega sveta Janeza Janše in predsednika Vlade Irske Bertieja Aherna

 

Lokacija: Tiskovno središče Vlade RS, Gregorčičeva 20, Ljubljana

 

Simultano tolmačenje bo zagotovljeno.

18:15

Srečanje predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka in predsednika Vlade Irske Bertieja Aherna

 

Lokacija: Predsedniška palača, Sprejemni salon, Erjavčeva 17, Ljubljana

 

FOTOTERMIN! 

 

sledi

Sprejem predsednika Vlade Irske Bertieja Aherna pri predsedniku Republike Slovenije dr. Danilu Türku 

 

Lokacija: Predsedniška palača, Zlati salon, Prešernova 8, Ljubljana

 

FOTOTERMIN! 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh