Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
03.03.2008
Premier Janez Janša se je srečal s švicarskim predsednikom

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je danes srečal s predsednikom Švicarske konfederacije Pascalom Couchepinom, s katerim sta govorila o dvostranskih odnosih med državama in o aktualnih evropskih temah.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta pozitivno ocenila razvoj medsebojnega sodelovanja, ki je zelo intenzivno zlasti na področjih gospodarstva in znanosti. Z uveljavitvijo včeraj podpisanega sporazuma o znanstveno-tehnološkem sodelovanju se bodo stiki na omenjenih področjih lahko še bolj okrepili. Predsednik vlade Janez Janša je sogovorniku izrazil zahvalo za nepovratna sredstva, ki jih bo Slovenija v naslednjem petletnem obdobju prejela v okviru švicarskega kohezijskega prispevka za nove članice Evropske unije.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je predstavil aktualne izzive, s katerimi se srečuje Slovenija kot predsedujoča Svetu Evropske unije. Posebno pozornost je posvetil okoljsko-energetskim vprašanjem ter razmeram na Zahodnem Balkanu. Sogovornika sta se strinjala, da bo vključitev Švicarske konfederacije v schengensko območje, ki je načrtovana za mesec november, pomembno prispevala k nadaljnji krepitvi sodelovanja članic Evropske unije in Švice.

Nazaj na seznam
|
Na vrh