Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
12.03.2008
Premier Janez Janša na slavnostnem koncertu Slovenske filharmonije v Bruslju

Predsednik Vlade RS in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je drevi v bruseljski Palači lepih umetnosti, v spremstvu številnih ministrov, udeležil slavnostnega koncerta orkestra Slovenske filharmonije ob slovenskem predsedovanju Evropski uniji.

 

(Foto: Bobo)

 

Slavnostni koncert, ki poteka ob 100. obletnici Slovenske filharmonije, je pravzaprav uvod v spomladansko zasedanje Evropskega sveta, ki mu predseduje premier Janez Janša. Nocojšnji dogodek je predsednik vlade ocenil kot vrhunski ter izrazil zadovoljstvo nad promocijo slovenske kulture v središču Evrope. Zaželel si je tudi čim več podobnih koncertov v mestih po Evropi in svetu.

 

(Foto: Bobo)

 

Orkester Slovenske filharmonije je pod vodstvom maestra Georgea Pehlivaniana izvedel simfonijo št. 2 v c-molu Gustava Mahlerja Vstajenje. Skladatelj je namreč svojo umetniško pot začel prav v Ljubljani kot dirigent takratnega Stanovskega gledališča. Solistki na nocojšnjem koncertu sta bili sopranistka Sabina Cvilak in mezzosopranistka Bernarda Fink, nastopila pa sta tudi Slovenski komorni zbor ter zbor Consortium musicum.

Nazaj na seznam
|
Na vrh