Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
16.03.2008
Premier Janez Janša: Smučarski poleti so šport pogumnih narodov

Z današnjo tekmo v smučarskih poletih, ki si jo je ogledal tudi predsednik vlade Janez Janša, se je v Planici zaključila letošnja sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. »Planica je bila tudi letos presežek - ne samo v športnem smislu, temveč tudi v navijaškem,« je po tekmi poudaril premier ter dodal, da so smučarski poleti šport pogumnih narodov.

 


(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Ob tej priložnosti je tudi izrazil podporo naporom ministra za šolstvo in šport za uresničitev projekta nordijskega centra Planica ter zadovoljstvo nad nedavnim podpisom pisma o nameri med Republiko Slovenijo oziroma Ministrstvom za šolstvo in šport ter Občino Kranjska Gora. S podpisom pisma se je Občina Kranjska Gora zavezala k neodplačnemu prenosu dela nepremičnin na lokaciji ureditvenega območja nordijskega centra Planica, ki v naravi predstavljajo zemljišče, na katerem danes stojita letalnica in stara Bloudkova velikanka. »Sedaj bodo postopki lahko stekli z ustreznim tempom, da bo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih 2010 v Planici potekalo že na novih objektih, z novo infrastrukturo in z novimi presežki,« je bil optimističen premier.

 


Premier Janez Janša v pogovoru z Robertom Kranjcem, levo Urška Bačovnik, desno Franci Petek, športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo (Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Čestital je tudi vsem športnikom, ki so leteli na planiški letalnici, za kar je potrebno veliko poguma, marljivim organizatorjem, zmagovalcu in seveda tudi najboljšemu slovenskemu tekmovalcu Robertu Kranjcu, ki je z odličnim četrtim mestom na današnji tekmi obranil slovensko čast.

Nazaj na seznam
|
Na vrh