Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
31.03.2008
Premier Janez Janša: Mladi se zavedajo prednosti vstopa Slovenije v EU

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je danes skupaj z evropskim komisarjem za znanost in raziskave dr. Janezom Potočnikom v okviru projekta »Evropska unija iz prve roke« obiskal Gimnazijo Kranj in Gimnazijo Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Projekt »Evropska unija iz prve roke« je pobuda Evropske komisije, v okviru katere uradniki in visoki predstavniki predsedujoče države Svetu EU obiščejo srednjo šolo in dijakom predstavijo svoje osebne izkušnjo z Evropsko unijo ter z njimi razpravljajo o Evropi in njeni prihodnosti. Tako je danes 112 visokih predstavnikov slovenske vlade in evropskih institucij z dijakinjami in dijaki 79-ih srednjih šol po vsej Sloveniji izmenjalo poglede na vprašanja v zvezi z delovanjem Evropske unije.

 

Po srečanju z dijaki obeh gimnazij je slovenski premier Janez Janša dejal, da so danes pred mlado generacijo večje možnosti kot so bile na voljo, takrat ko je tudi sam obiskoval gimnazijo. Po njegovem mnenju je današnja razprava z dijaki gimnazij v Kranju in Ivančni Gorici pokazala, da se mladi zavedajo prednosti, ki jih imajo po vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Osrednji poudarek današnjih pogovorov z dijaki je bil na pomenu znanja, saj je, po besedah predsednika vlade, prav od znanja, ambicij in sposobnosti mladih generacij odvisna nadaljnja uveljavitev Slovenije v evropski družini.

 

Ob tej priložnosti je predsednik Vlade RS in Evropskega sveta Janez Janša pozitivno ocenil tudi prvo polovico slovenskega vodenja Sveta Evropske unije. »Čakajo nas še pomembne zaključne naloge in še pomemben napor, ko se bo Slovenija na čelu Evropske unije pogajala s štirimi globalnimi partnerji: Japonsko, Latinsko Ameriko in Karibi, Združenimi državami Amerike ter Rusko federacijo,« je med osrednjimi izzivi druge polovice slovenskega predsedovanja izpostavil premier Janez Janša, ki je ob tem tudi izrazil prepričanje, da bo Slovenija dokazala, da je svojo nalogo sposobna dobro opraviti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh