Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.04.2008
Premier Janez Janša sprejel predsednika Evropskega judovskega kongresa

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je danes sprejel predsednika Evropskega judovskega kongresa dr. Mosheja Kantorja.

 

Z desne proti levi: Predsednik vlade Janez Janša, predsednica Odbora guvernerjev Evropske judovske konference Flo Kaufmann in predsednik Evropske judovske konference dr. Moshe Kantor  (Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Ob tej priložnosti je predsednik slovenske vlade poudaril, da si evropske zgodovine in kulture ni mogoče predstavljati brez judovskega deleža, kakor tudi današnje Evrope ni mogoče razumeti brez tragičnih dogodkov pred in med drugo svetovno vojno. Sogovornika je tudi seznanil, da je Vlada RS februarja letos uradno razglasila 27. januar za Dan spomina na žrtve holokavsta, dr. Kantor pa je premierju predstavil pobudo Evropske judovske konference za razglasitev evropskega dneva strpnosti, ki bi bil na obletnico Kristalne noči, kakor tudi njihova siceršnja prizadevanja za omejevanje antisemitizma in ksenofobije.

 

 (Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta posebno pozornost namenila medkulturnemu dialogu - prioriteti slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije. Strinjala sta se, da so za doseganje cilja medsebojnega sožitja ključni konkretni projekti, pri čemer je premier Janez Janša predstavil slovensko pobudo za ustanovitev Evro-sredozemske univerze s sedežem v Sloveniji. Po mnenju obeh sogovornikov je prav osveščanje mladih v duhu medkulturnega dialoga pomembno za zbliževanje v mednarodni skupnosti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh