Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.04.2008
Premier Janez Janša: Učinki davčne reforme v splošnem so pozitivni

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes sestal s predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), s katerimi se je pogovarjal o učinkih davčne reforme, ki je v veljavo stopila s 1. januarjem 2007, še posebej z vidika učinkov na majhna in mikro podjetja. V ospredju teh pogovorov je bilo vprašanje davčnih olajšav.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je po srečanju dejal, da so olajšave, ki so bile uvedene namesto investicijskih olajšav ustvarile večje možnosti za dodatne investicije. Ob tem je dodal, da nova davčna reforma omogoča, da se olajšave koristijo ne le v tekočem, ampak tudi v naslednjih petih letih. Predsednik vlade je tako splošne učinke davčne reforme ocenil kot pozitivne, a ob tem dodal, da bi bilo nekatere stvari morda potrebno popraviti. »Iz tega vidika bomo natančno preučili tudi pobudo slovenske obrtniške zbornice in tudi številnih posamičnih subjektov, predvsem malega in mikro podjetništva, po olajšavah v razvojne investicije,« je zatrdil in dodal, da bo vlada konkretne rešitve sprejela šele, ko bo imela vse podatke za prvo davčno leto, odkar velja nova davčna zakonodaja.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Predsednik slovenske vlade Janez Janša in predsednik OZS Miroslav Klun sta se ob tej priložnosti strinjala, da se rešitev, ki bo zadovoljila obe strani, poišče znotraj tolmačenja obstoječega zakona in znotraj paradigme prenovljene Lizbonske strategije, ki omogoča dodaten hitrejši razvoj malim in srednjim podjetjem.

 

       Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh