Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
25.04.2008
Premier Janez Janša: Upam, da bo zborovanje odgovorno, mirno in dostojanstveno

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je ob robu udeležbe na 38. redni seji Državnega zbora RS, kjer je odgovarjal na vprašanja poslancev, komentiral tudi nekatera aktualna vprašanja. O jutrišnjem shodu za pravično mejo, ki se bo odvijal ob slovensko-hrvaški meji ob reki Dragonji, na domačiji Joška Jorasa, je premier dejal, da upa na odgovorno, dostojno in mirno obnašanje vseh udeležencev shoda.

 

(Foto: Stanko Gruden/STA)

 

Po njegovih besedah Slovenija v tem trenutku ne potrebuje nervoze, ki bi lahko poslabšala slovenska pogajalska izhodišča s sosednjo državo, ki so dobra. »Reka Dragonja je bila vedno zbirališče v volilnih letih. Žal mi je, da nekateri, ki bodo tam zborovali, teh problemov niso rešili že v devetdesetih letih, ko so imeli v rokah vse vzvode in ko je bila situacija malo bolj zakomplicirana kot je danes,« je o shodu še dejal premier.

 

S pripravo rebalansa proračuna za leto 2008 vlada napoveduje dodatno varčevanje, ustvarjen pa bo tudi proračunski presežek. »Vlada želi s tem dati signal širši javnosti in celotnemu javnemu sektorju, da je za to, da bomo obvladali inflacijski pritisk, potrebno dodatno varčevati. Z današnjo odločitvijo vlade, da bo dodatno postrgala v porabi, kljub temu, da širše okoliščine za to niso najbolj ugodne, je dala  pomemben signal za ravnanje tudi v prihodnje,« je še povedal predsednik slovenske vlade Janez Janša.

 

     Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh