Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.04.2008
Premier Janez Janša: Cvetlična korita niso vzrok problema, temveč posledica

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, ki se je danes v Begunjah na Gorenjskem udeležil osrednje državne slovesnosti ob dnevu upora proti okupatorju, je ob tej priložnosti komentiral tudi včerajšnje dogajanje ob slovensko - hrvaški meji ob reki Dragonji.

 

(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)

 

Kot je dejal premier Janez Janša, je ob Dragonji začasni mejni režim, ki tamkajšnjim prebivalcem omogoča, da se njihovo življenje lahko odvija kolikor toliko normalno, saj doslej z meddržavnim mednarodno-pravnim dogovorom ni bilo možno določiti natančnega poteka slovensko-hrvaške meje. Ob tem je dodal, da v času, ko potekajo pogajanja o tem kako stvari trajno rešiti, ni smiselno, da se začasni režim spreminja s silo. »Tisti, ki zahtevajo intervencijo slovenske policije, morajo vedeti, da kličejo k uporabi nasilja. To je nesprejemljivo, še posebej, ker obstaja možnost, da stvari rešimo na miren način,« je poudaril predsednik slovenske vlade.

 

Po besedah premierja Janeza Janše je slovenska policija včeraj ravnala enako pravilno in korektno kot v vseh podobnih primerih v zadnjih 15 letih. Ob tem je poudaril, da sedanji direktor slovenske policije Jože Romšek in minister za notranje zadeve Dragutin Mate tega stanja nista ustvarila, temveč sta ga podedovala.

 

Predsednik vlade Janez Janša je ob tej priložnosti še dejal, da cvetlična korita niso vzrok problema, ampak so posledica. Mešani meddržavni komisiji, ki skuša najti kompromisno rešitev, sprejemljivo tako za slovensko kot hrvaško stran, je po njegovem mnenju potrebno dati možnost in ne stvari zaostrovati.

 

 

     Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh