Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.05.2008
Poslanka Barbara Žgajner Tavš ima možnost posredovati položnici še do jutri zjutraj

Kljub večkratnim pozivom v Kabinet predsednika vlade še vedno nismo prejeli dveh položnic, o katerih je poslanka Barbara Žgajner Tavš (Lipa) govorila v poslanskem vprašanju premierju Janezu Janši na 38. redni seji Državnega zbora RS.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Poslanka je svoje vprašanje o finančni vzdržnosti Republike Slovenije glede na njeno demografsko sliko poskušala utemeljevati tudi s primeroma dveh starejših državljank, ki, po njenih besedah, dobivata prenizko pokojnino. V svojem odgovoru na njeno vprašanje je predsednik vlade Janez Janša med drugim tudi dejal, da je sam pripravljen do konca tega mandata enak znesek, kot je na položnicah, od svoje plače nakazovati obema državljankama. Hkrati je poslanko Žgajner Tavševo povabil, da tudi ona stori enako. Poslanka je ob tej priložnosti dejala, da obe položnici z veseljem izroči predsedniku vlade. Tega, kljub večkratnemu pozivu s strani Kabineta predsednika vlade, do danes ni storila.

 

Poslankino sklicevanje na varstvo osebnih podatkov lahko razumemo le kot izgovor za izmikanje svoji javno dani obljubi. Kabinet predsednika vlade osebnih podatkov obeh upokojenk namreč ni nikoli nameraval javno objaviti. Varstvo njunih osebnih podatkov bo v primeru, da bo poslanka držala svojo besedo, v celoti spoštovano.

 

Zato ponovno pozivamo poslanko Barbaro Žgajner Tavš, da v Kabinet predsednika vlade do jutri, četrtka, 8. maja 2008, do 9.00 ure posreduje položnici, na kateri se je sklicevala v svojem poslanskem vprašanju. V nasprotnem primeru bomo njeno ravnanje razumeli, da omenjeni dve državljanki v resnici ne obstajata in da si ju je poslanka Žgajner Tavševa preprosto izmislila. Organizirano zbiranje položnic s strani poslanske skupine Lipa, ki je sledilo pozivu premierja Janeza Janše, pa ni nič drugega kot poskus, da se preusmeri pozornost in prikrije neresnica.

Nazaj na seznam
|
Na vrh