Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.05.2008
Premier Janez Janša podelil nagrado Energy Globe Mihailu Gorbačovu

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je drevi v Evropskem parlamentu v Bruslju udeležil slovesnosti ob podelitvi Global Energy Awards. Ob tej priložnosti je podelil tudi častno nagrado Energy Globe Award za življenjske dosežke nekdanjemu predsedniku Sovjetske zveze Mihailu Gorbačovu.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

V svojem nagovoru je predsednik vlade in Evropskega sveta dejal, da je Mihail Gorbačov pomembno prispeval k pozitivnim spremembam v Evropi. Bil je namreč v ospredju, ko se je polemika med kapitalizmom in komunizmom počasi končevala. Danes kot predsednik Mednarodnega zelenega križa, ki se bori za »ekološko perestrojko«, postavlja plemenite zglede s promocijo novih vrednot, novega načina razmišljanja za prihodnost ter filozofijo odgovornosti. »Vsi smo potniki na krovu ladje, ki se imenuje Zemlja in ne smemo dopustiti, da bi bila uničena. Druge Noetove barke namreč ne bo,« je ob izročitvi nagrade premier citiral nagrajenca.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Jutri se bo predsednik vlade v Bruslju udeležil medparlamentarnega srečanja o Zahodnem Balkanu, na katerega so povabljene delegacije vseh nacionalnih parlamentov držav članic Evropske unije ter predsedniki parlamentov vseh držav Zahodnega Balkana in Turčije.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

Nazaj na seznam
|
Na vrh