Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
29.05.2008
Premier Janez Janša: Spremembe so verjetno večje kot jih je možno razumeti skozi oči ene generacije

Predsednik  Vlade  Republike  Slovenije  Janez Janša se je, v spomin na afero, ki je pomembno  vplivala  na slovensko politično dogajanje v drugi polovici 80-tih let, danes v prostorih nekdanjih zaporov na Metelkovi v Ljubljani udeležil tradicionalnega srečanja z  Ivanom  Borštnerjem,  Davidom  Tasičem  in Francijem Zavrlom.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Ob dvajseti obletnici začetka procesa proti četverici »JBTZ«, je premier Janez Janša dejal, da so današnji občutki neprimerljivi z občutki v letu 1988. »Dvajset let nazaj si ni nihče predstavljal, da bo razvoj dogodkov v Sloveniji takšen, kot je dejansko bil. Tudi sam osebno si nisem predstavljal, da bom po dvajsetih letih prišel v nekdanji zapor, ki je danes najboljši mladinski hotel na svetu. Že to kaže na neki simbolni ravni na vse te spremembe, ki jih je Slovenija doživela v tem času,« je povedal premier.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Po besedah predsednika slovenske vlade si pred dvajsetimi leti najbrž nihče, ki je takrat iz iskrene želje, da se v Sloveniji stvari spremenijo in da se bodo človekove pravice v prihodnosti spoštovale, ni predstavljal, da bo Slovenija ne samo članica Evropske unije, ampak tudi njenega jedra, in da bo to Unijo celo vodila.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Premier Janez Janša je še dejal, da je, ne zgolj osebno, temveč tudi glede na to, kaj je Slovenija dosegla v tem času,  hvaležen vsem, ki so pred dvajsetimi leti protestirali za četverico »JBTZ«. Prav tako je izrazil hvaležnost vsem, ki so prišli na Roško in na Kongresni trg, ki so bili člani razširjenega odbora za človekove pravice. »Ta moja, mislim pa, da tudi naša skupna hvaležnost, ostaja do vseh, ne glede na to, na kateri strani političnega spektra smo danes,« je  povedal predsednik slovenske vlade Janez Janša.

 

     Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh