Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
04.06.2008
O sodelovanju pri vrhu EU-ZDA sta se predsednik vlade in predsednik republike dogovorila že pred mesecem dni

V Sloveniji bo 10. junija 2008 potekalo vrhunsko srečanje med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike. Delegacijo Evropske unije bo vodil predsednik Evropskega sveta in predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša, delegacijo ZDA pa predsednik George W. Bush.

 

Premier Janez Janša in ameriški predsednik George W. Bush ob uradnem obisku predsednika slovenske vlade v ZDA julija 2006 (Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Čeprav ne gre za dvostranski obisk, je gostitelj srečanja, predsednik vlade in predsednik Evropskega sveta Janez Janša, na prošnjo predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka vključil v predlog programa tudi njegovo dvostransko srečanje s predsednikom ZDA. Prav tako je gostitelj na prošnjo predsednika republike v predlog damskega programa, ki ga za soprogi predsednika ZDA in predsednika Evropske komisije gosti njegova partnerka Urška Bačovnik, vključil soprogo predsednika republike.

 

O sodelovanju v programu sta se predsednik Evropskega sveta in Vlade Republike Slovenije Janez Janša ter predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk dogovorila že pred mesecem dni in od takrat tečejo tehnične priprave obiska, ki jih pristojne vladne službe usklajujejo s predstavniki gostov. Ameriški predsednik bo po vrhu EU-ZDA iz Slovenije odpotoval na dvostranski obisk v Nemčijo, kjer bo njegova gostiteljica nemška zvezna kanclerka Angela Merkel.

Nazaj na seznam
|
Na vrh