Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
09.06.2008
Premier Janez Janša bo na vrhu EU–ZDA v Sloveniji gostil ameriškega predsednika Georgea W. Busha

V torek, 10. junija 2008, bo na Brdu pri Kranju potekal vrh med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike, ki mu bosta sopredsedovala predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša ter predsednik Združenih držav Amerike George Bush.

 

Udeleženci vrha EU–ZDA, ki se ga bodo med drugimi udeležili tudi predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso, visoki predstavnik Evropske unije za skupno zunanjo in varnostno politiko Javier Solana ter nekateri evropski komisarji, bodo govorili o regionalnih in varnostnih vprašanjih, ekonomskem partnerstvu ter globalnih izzivih kot so podnebne spremembe in trgovinska pogajanja v okviru Svetovne trgovinske organizacije. Dotaknili se bodo tudi dvostranskih vprašanj med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike na področju ekonomskega sodelovanja, letalskega prometa, varnosti ter zagotavljanja prostega in varnega pretoka ljudi in blaga. Izmenjali pa bodo tudi stališča do najaktualnejših mednarodno-političnih vprašanj in energetske varnosti. Udeleženci vrha naj bi sprejeli tudi skupno deklaracijo.

 

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se bo z ameriškim predsednikom srečal tudi na dvostranskih pogovorih.

 

Program:

 

Ponedeljek, 9. junij 2008

20:50

Prihod predsednika Združenih držav Amerike Georgea W. Busha na Mednarodno letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer ga pozdravi predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša

 

Lokacija: ploščad Mednarodnega letališča Jožeta Pučnika Ljubljana, Zgornji Brnik

 

FOTOTERMIN

 

* Odhod fotografov in snemalcev iz novinarskega središča na Brdu pri Kranju proti letališču s posebnim avtobusom je ob 18:20. Za tiste, ki bodo na letališče prišli z lastnimi prevoznimi sredstvi, je zbirno mesto ob 18:50 pred glavnim vhodom v letališko stavbo.

 

sledi

Odhod predsednika Združenih držav Amerike Georgea W. Busha proti Hotelu Kokra na Brdu pri Kranju

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh