Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
16.06.2008
Premier Janez Janša sprejel predsednika Evropskega ekonomsko-socialnega odbora

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša se je danes sestal s predsednikom Evropskega ekonomsko-socialnega odbora Dimitrisom Dimitriadisom, ki se je premierju zahvalil za odlično sodelovanje s slovenskim predsedstvom. Izrazil je tudi pričakovanje o nadaljnjem sodelovanju Evropskega ekonomsko-socialnega odbora s Slovenijo, tudi po končanem predsedovanju Svetu Evropske unije.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta govorila tudi o temah bližnjega Evropskega sveta ter o nadaljnjih postopkih po negativnem izidu referenduma o Lizbonski pogodbi na Irskem. Premier in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je s tem v zvezi poudaril, da obstaja velika odločenost, da se poišče rešitev iz nastale situacije.

 

Predsednik Evropskega ekonomsko-socialnega odbora Dimitris Dimitriadis je pohvalil tudi dosežke slovenskega predsedstva na področju okoljskih sprememb in energetike. Premier Janez Janša pa je opozoril, da so bila omenjena vprašanja tudi osrednja tema dosedanjih vrhov pod slovenskim predsedstvom (EU-Japonska, EU-ZDA in še zlasti na vrhu EU-Latinska Amerika in Karibi). Po njegovem mnenju mora namreč na tem področju Evropska unija voditi in s svojimi dejanji dajati zgled tudi v globalnem merilu.

Nazaj na seznam
|
Na vrh