Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
24.06.2008
Premier Janez Janša: Slovenija nikoli ne bo pozabila padlih v vojni za Slovenijo

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je drevi priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev vojne za Slovenijo.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Kot je premier dejal v svojem nagovoru je jutrišnji dan poseben, saj praznujemo dan slovenske državnosti - praznik, ki so ga še posebej zaznamovali padli v vojni za Slovenijo. Po besedah predsednika vlade Janeza Janše je bila cena, ki jo je Slovenija, predvsem zaradi dobrih priprav, plačala s krvjo, relativno nizka; vendar pa je bila ta cena za tiste, ki so jo plačali, ter za njihove bližnje najvišja možna.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Predsednik slovenske vlade je ob tej priložnosti še spomnil, da letos dan državnosti praznujemo v posebnih okoliščinah, saj Slovenija vodi Evropsko unijo kot prva izmed novih držav članic sedemindvajseterice. »Veliko razlogov je za to, da smo na to ponosni in veliko razlogov je tudi, da smo tistim, ki so to omogočili in za to plačali zelo visoko ceno trajno hvaležni,« je še dejal slovenski premier.

 

V nadaljevanju se je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša udeležil tudi slavnostne seje Državnega zbora RS ter osrednje državne počastitve Dneva državnosti.

Nazaj na seznam
|
Na vrh