Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.07.2008
Premier Janez Janša: Koalicija soglasno o nadaljevanju postopka pokrajinske zakonodaje

Koalicijske stranke so se na današnjem sestanku predsednikov strank in vodij poslanskih skupin, ki ga je sklical predsednik slovenske vlade Janez Janša, soglasno odločile, da se postopek sprejemanja pokrajinske zakonodaje nadaljuje. Vodje koalicijskih strank se bodo zavzemale tudi za to, da se postopek zaključi še pred parlamentarnimi volitvami.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

»V skladu s tem stališčem bo Vlada Republike Slovenije pripravila vse potrebno za oblikovanje predlogov, ki bodo omogočili nadaljevanje postopka, dokončna odločitev pa seveda ostaja v rokah državnega zbora,« je povedal premier Janez Janša in poudaril, da se bo pri sprejemanju pokrajinske zakonodaje upoštevalo vsa  zakonodajna in proceduralna določila.

 

»V zvezi z oblikovanjem pokrajin bodo pridobljena tudi mnenja občin, vlada pa bo eventuelno, po pridobitvi tega mnenja občin s strani državnega zbora, določene rešitve, ki jih bo sedaj predlagala, pred dokončnim odločanjem tudi spremenila oziroma korigirala,« je po sestanku še dejal predsednik vlade.

 

     Izjava predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh