Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.07.2008
Premier Janez Janša sprejel ministra za zunanje zadeve Republike Hrvaške

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v Ljubljani sprejel ministra za zunanje zadeve in evropske integracije Republike Hrvaške Gordana Jandrokovića. Hrvaški zunanji minister je premierju med drugim čestital za uspešno izvedeno predsedovanje Svetu Evropske unije.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Ob tej priložnosti je predstavil reformne napore, ki jih hrvaška vlada vlaga v čimprejšnjo izpolnitev pogojev za vstop v Evropsko unijo. Premier Janez Janša je izrazil podporo Slovenije hrvaškemu procesu približevanja evro-atlantskim povezavam ter poudaril, da Evropska unija kljub zastoju v povezavi z Lizbonsko pogodbo ostaja trdno zavezana nadaljnjim širitvam.

 

Premier Janez Janša in minister Gordan Jandroković sta izmenjala tudi poglede na dvostranske odnose med državama. Soglašala sta, da je medsebojno sodelovanje kljub nekaterim odprtim vprašanjem zelo razvejano in da se dobro razvija. To še posebej velja za področje gospodarstva. V zvezi z odprtim mejnim vprašanjem sta podprla nadaljnje delo mešanih komisij, ustanovljenih na podlagi dogovora, ki sta ga predsednika obeh vlad dosegla lani na Bledu.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Predsednik slovenske vlade in hrvaški zunanji minister sta se dotaknila tudi razmer na Zahodnem Balkanu. Strinjala sta se, da je evropska perspektiva tamkajšnjih držav izjemnega pomena za njihov nadaljnji napredek in za krepitev stabilnosti regije. 

Nazaj na seznam
|
Na vrh