Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.07.2008
Predsednik SD Borut Pahor govori neresnice

Predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor je včeraj v izjavi za POP TV skušal zanikati izjavo predsednika vlade, da so v nadzornih svetih javnih podjetij tudi nekateri ključni možje njegove stranke. Takšne trditve je označil za zgrešene in nelegitimne. Dodal je, da jih tja zagotovo niso poslali Socialni demokrati, če pa so že tam, jih je morala v nadzorne svete povabiti vlada.

 

Izjave predsednika SD Boruta Pahorja niso resnične. Vlada je namreč pri imenovanjih predstavnikov opozicije v nadzorne svete javnih podjetij upoštevala predloge posameznih opozicijskih strank. Med drugim je takratni glavni tajnik ZLSD Dušan Kumer že 28.12.2004 na vlado naslovil dopis, ki ga je poimenoval kadrovski predlog in v njem predlagal dr. Franceta Križaniča za člana nadzornega sveta ELES-a ter Miloša Pavlico za člana nadzornega sveta Kapitalske družbe.

 

Sedanja vlada je bila prva doslej, ki je opoziciji ponudila mesta v nadzornih organih javnih podjetij, ki so v lasti Republike Slovenije in ki jih lahko vlada sama imenuje. Poleg Socialnih demokratov imajo svoje predstavnike v nadzornih organih tudi druge opozicijske stranke.

 

Predsednik SD Borut Pahor je tudi potrdil, da se je z ministrom za zunanje zadeve pogovarjal o imenovanju veleposlanikov in mu je tako tudi predlagal dva kandidata. Dodal pa je, da sta pri imenovanjih oba padla skozi. Tudi te besede prvaka SD Boruta Pahorja ne držijo, saj kandidata, ki ju je za veleposlaniški mesti predlagal Borut Pahor, nista padla skozi. Eden namreč sploh še ni bil predlagan v postopek, drugi kandidat pa je veleposlaniško mesto v Bolgariji zavrnil, češ da mesto zanj ni dovolj ugledno. Prvak SD Borut Pahor je verjetno pozabil tudi to, da je bil na mesto veleposlanika Republike Slovenije v Izraelu v mandatu te vlade na njegov predlog imenovan bivši podpredsednik njegove stranke Boris Sovič.

 

   Dopis ZLSD z dne 28.12.2004
  

Nazaj na seznam
|
Na vrh