Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
09.07.2008
Premier Janez Janša: Slovenci smo se z vodenjem Evropske unije afirmirali kot narod

Predsednik vlade Janez Janša se je drevi v Ljubljani udeležil javne tribune Zbora za republiko, kjer so vidni  slovenski politiki spregovorili o drugačnosti in samobitnosti Slovenije na današnjem evropskem prizorišču. Premier je poudaril, da smo se Slovenci s polletnim vodenjem Sveta Evropske unije dokončno afirmirali kot narod in izpostavil, da se bo Evropska unija v prihodnosti morala soočiti z vprašanji svetovnega miru, revščine v svetu in klimatskih sprememb.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

»Slovenci smo v zadnjih dveh desetletjih šli skozi demokratizacijo, osamosvojitev in zavarovanje Slovenije v Evropski uniji in Natu ter se z vodenjem Evropske unije dokončno afirmirali kot narod,« je povedal premier in izpostavil, da so dvomi o dobrem funkcioniranju Slovenije prisotni zgolj pri nas samih, medtem ko je Evropska unija v naše sposobnosti prepričana.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Po besedah predsednika vlade se Evropska unija v sodobnem časi sooča s tremi globalnimi izzivi, in sicer s vprašanjem svetovnega miru, revščine v svetu in klimatskimi spremembami. Še posebej klimatske spremembe so tiste, ki naj bi združevale civilizacije. »Slovenija potrebuje Evropsko unijo in tudi druge mednarodne ustanove, da se bo lahko soočila z omenjenimi problemi,« je povedal premier Janez Janša in dodal, da Evropska unija ne predstavlja talilnega lonca, temveč družino enakopravnih narodov.

Nazaj na seznam
|
Na vrh