Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
11.07.2008
Premier Janez Janša predsedniku republike predlagal odlikovanje najzaslužnejših posameznikov v reševalni akciji pri HE Blanca

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes v posebnem pismu predsedniku republike dr. Danilu Türku predlagal, da vodji in najzaslužnejšim posameznikom med sodelujočimi v reševalni akciji na spodnji Savi pri hidroelektrarni Blanca podeli ustrezna državna odlikovanja.

 

Premier Janez Janša je prizorišče tragedije pri HE Blanca z nekaterimi ministri obiskal že v noči na petek in v izjavi za medije izrekel priznanje reševalnim službam na terenu (Foto: Bor Slana/Bobo).

 

Vlada Republike Slovenije je namreč na svoji 177. seji sprejela sklep, da izreče posebno zahvalo in priznanje vsem, ki so sodelovali pri reševanju ponesrečencev ob tragični nesreči 3. julija letos. Vlada je tako izrekla priznanje pripadnikom slovenske policije in Civilne zaščite ter še posebej tistim posameznikom iz vrst potapljačev, policistov, gasilcev, reševalcev ter domačinov, ki so s prisebnostjo, požrtvovalnostjo in osebnim pogumom priskočili na pomoč že takoj po tragični nesreči.

 

Hkrati je vlada izrekla priznanje tudi prebivalcem občine Sevnica in občinskemu vodstvu, ki je s pravočasnim ukrepanjem ter solidarnostjo naredilo vse, da bi bile posledice tragične nesreče čim manjše.

Nazaj na seznam
|
Na vrh