Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
11.07.2008
Premier izrekel zahvalo sodelujočim pri projektu predsedovanja

»Uspeh predsedovanja Slovenije Evropski uniji je sinergija vseh služb in posameznikov, ki so pri tem sodelovali,« je dejal predsednik vlade Janez Janša na današnjih dveh slovesnostih ob zaključku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. V vojašnici Kranj se je skupaj z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem in načelnikom Generalštaba zahvalil pripadnikom Slovenske vojske, na Brdu pri Kranju pa številnim javnim uslužbencem, ki so v teh šestih mesecih pripomogli k uspešnemu poteku predsedovanja.

 

(Foto:Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Pri tem je bil, kot je poudaril premier, zelo pomemben delež Slovenske vojske, ki je skrbela za logistiko, vsebinsko podporo in varnost. 423 posebej usposobljenih vojakov je svoje delo v Sloveniji opravilo zelo dobro. Vendar pa prispevek ministrstva za obrambo in Slovenske vojske ni bil omejen le na logistiko. »Izkazali ste se tudi pri vsebinski podpori eni od ključnih prioritet slovenskega predsedovanja, to je stabilizaciji Zahodnega Balkana,« je poudaril premier.

 

(Foto:Srdjan Živulovič/Bobo)

 

»Slovenija pa se ni izkazala le kot dobra organizatorka, ampak se je Evropi in svetu predstavila kot gostoljubna in varna država,« je dejal premier in predsedovanje ocenil kot najpomembnejši projekt od osamosvojitve naprej tudi po logističnem, varnostnem in vsebinskem vidiku.

 

(Foto:Srdjan Živulovič/Bobo)

 

Na Brdu pri Kranju pa se je popoldne zahvalil javnim uslužbencem, v projektu predsedovanja jih je sodelovalo preko 1000, brez katerih to ne bi bilo uspešno – ne po vsebinski, ne po organizacijski plati. Poudaril je, da so vsi skupaj prispevali tudi k zmanjšanju stroškov slovenskega predsedovanja. Spomnil je, da bo Slovenija tako najverjetneje prva članica, ki je predsedovala Evropski uniji in ni prekoračila načrtovanih sredstev za te naloge. Tako naj bi ostala v zastavljenih okvirih 62,3 milijona evrov, kar je ena najnižjih vsot za ta namen med članicami Evropske unije.

Nazaj na seznam
|
Na vrh